• 欢迎访问江苏专转本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专转本政策与资讯,具体专转本考试信息以江苏省教育考城院http://www.jseea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    关注公众号

    服务时间08:00-24:00

    微信公众号

    微信公众号

    招聘交流群

    考生交流群

    微信小程序

    商务/合作洽谈

    微信扫一扫
    江苏专转本 >试题题库 > 英语 > 2023年江苏专转本英语阅读理解练习与答案

    2023年江苏专转本英语阅读理解练习与答案

    2022-10-29 11:32:39    来源:江苏专转本    点击: 考生交流群+加入

      【导读】距离23年专转本考试还有五个月左右的时间,同学们平时可以多做练习题,下面带来了2023年江苏专转本英语阅读理解练习与答案,一起看看吧。

      点击加入:2023年江苏专转本考生交流群,和其他考生一起学习吧!

      点击关注:微信公众号【江苏省专转本之家】,了解江苏专转本的相关政策资讯,避免漏掉重要信息!

      2023年江苏专转本英语阅读理解练习与答案

      阅读理解:

      I was blind, but I was ashamed of it if it was known. I refused to use a white stick and hated asking for help. After all, I was a teenage girl, and I couldn't bear people looking at me and thinking I was not like them. I must have been a terrible danger on the roads. Coming across me wandering through the traffic, motorists probably would have to step rapidly on their brakes. Apart from that, there were all sorts of disasters that used to occur on the way to and from work.

      One evening, I got off the bus about halfway home where I had to change buses, and as usual I ran into something. “I'm awfully sorry,” I said and stepped forward, only to run into it again. When it happened a third time, I realized I had been apologizing to a lamppost(路灯柱). This was just one of the stupid things that constantly happened to me. So I carried on and found the bus stop, which was a request stop, where the bus wouldn't stop unless passengers wanted to get on or off. No one else was there and I had to try to guess if the bus had arrived.

      Generally in this situation, because I hated showing I was blind by asking for help, I tried to guess at the sound. Sometimes I would stop a big lorry and stand there feeling stupid as it drove away. In the end, I usually managed to swallow my pride and ask someone at the stop for help.

      But on this particular evening no one joined me at the stop; it seemed that everyone had suddenly decided not to travel by bus. Of course I heard plenty of buses pass, or I thought I did. But because I had given up stopping them for fear of making a fool of myself, I let them all go away. I stood there alone for half an hour without stopping one. Then I gave up. I decided to walk on to the next stop.

      问题:

      1. The girl refused to ask for help because she thought .

      A.she might be recognized

      B.asking for help looked silly

      C.asking for help looked silly

      D.being found blind was embarrassing

      【参考答案】D

      [考点]推理判断题

      【精析】D 根据第一段前三句“I was blind, but I was ashamed of it if it was known…and I couldn't bear people looking at me and thinking I was not like them.”可推知,这个女孩儿拒绝寻求帮助是因为她认为被别人发现她是盲人会很尴尬。故选D。

      2.After the girl got off the bus that evening, she .

      A.began to run

      B.hit a person as usual

      C.hit a lamppost by accident

      D.was caught by something

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据第二段前三句“One evening, I got off the bus about halfway home where I had to change buses, and as usual I ran into something…I realized I had been apologizing to a lamppost.”可知,这个盲人女孩儿晚上下了公共汽车之后意外地撞到一个东西,再三道歉之后才发现她撞到的是路灯柱,所以C项正确。故选C。

      3.At the request stop that evening, the girl .

      A.stopped a big lorry

      B.stopped the wrong bus

      C.made no attempt to stop the bus

      D.was noticed by other people

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据最后一段第三句“But because I had given up stopping them for fear of making a fool of myself, I let them all go away.”可知,因为这个盲人女孩儿怕出洋相而没有去拦公共汽车,所以就让它们都开走了,因此C项正确。A、B两项是这个女孩儿通常会遇到的情况,并不是那晚发生的事情,故可排除;根据最后一段第一句“But on this particular evening no one joined me at the stop; it seemed that everyone had suddenly decided not to travel by bus.”可知,在这个特别的夜晚,没有人和这个女孩儿一起在车站等车,所以不会有别人注意到她,D项与原文不符。故选C。

      4.What was the problem with guessing at the sound to stop a bus?

      A.Other vehicles didn't stop there.

      B.It was unreliable for making the judgment.

      C.More lorries than buses responded to the girl.

      D.It took too much time for the girl to catch the bus.

      【参考答案】B

      [考点]推理判断题

      【精析】B 根据第三段第二句“Sometimes I would stop a big lorry…”可知,这个女孩儿凭借猜车辆的声音拦车,有时候会拦错车。由此可推知,凭声音做出的判断是不可靠的。故选B。

      5.Finally the girl decided to walk to the next stop, hoping .

      A.to find people there

      B.to find more buses there

      C.to find the bus by herself there

      D.to find her white stick

      【参考答案】A

      [考点]推理判断题

      【精析】A 根据第三段最后一句“In the end, I usually managed to swallow my pride and ask someone at the stop for help.”可知,通常这个盲人女孩儿到最后会放下自尊请在车站等车的人帮她。且根据最后一段可知,那天晚上招呼站除了她没有别人,她没有拦车,因为她不想因拦错车而使自己丢脸,于是在等了半个小时后,她决定走到下一站。由此可推知,她去下一站的目的是寻找能帮她忙的人,而不是自己亲自去找公共汽车,A项正确,B、C两项错误。根据第一段第二句“I refused to use a white stick…”可知,这个盲人女孩儿从不使用白色手杖,所以D项错误。故选A。

      以上就是“2023年江苏专转本英语阅读理解练习与答案”的全部内容,同学们想知道继续了解更多关于江苏专转本的相关资讯,如政策公告、专转本常见问题、专转本复习备考等内容,敬请关注江苏专转本!

    江苏专转本尾部图片
    江苏专转本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.jseea.com/

    本文地址:http://www.jseea.com/show-632-11637-1.html

    2022年江苏专转本便捷服务

    · 温馨提示:由于专转本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    江苏专转本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    江苏专转本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专转本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。