Around the world more and more people are taking part in dangerous sports and activities. Of course, there have always been people who have looked for adventure—those who have climbed the highest mountains, explored unknown parts of the world or sailed in small boats across the greatest oceans. Now, however, there are people who seek an immediate thrill from a risky activity which may only last a few minutes or even seconds.
I would consider bungee jumping to be a good example of such an activity. You jump from a high place (perhaps a bridge, or a hot-air balloon) 200 metres above the ground with an elastic rope tied to your ankles. You fall at up to 150 kilometres an hour till the rope stops you from hitting the ground. It is estimated that 2 million people around the world have now tried bungee jumping. Other activities as risky as bungee jumping involve jumping from tall buildings and diving into the sea from the top of high cliffs. Why do people take part in such activities as these? Some psychologists suggest that it is because life in modern societies has become safe and boring. Not very long ago, people’s lives were constantly under threat. They had to go out and hunt for food, diseases could not easily be cured, and life was a continuous battle for survival.
Nowadays, according to many people, life offers little excitement. They live and work in a comparatively safe environment; they buy food in shops, and there are doctors and hospitals to look after them if they become ill. The answer for some of these people is to seek danger in activities such as bungee jumping.
1.What’s the best title for the passage?
A.Dangerous Sports: What and Why
B.The Boredom of Modern Life
C.Bungee Jumping: Is It Really Dangerous?
D.The Need for Excitement
2.More and more people today______ .
A.are trying activities such as bungee jumping
B.are climbing the highest mountains
C.are coming close to death in sports
D.are exploring unknown places
【精析】A根据第一段第一句“Around the world more and more people are taking part in dangerous sports and activities.”可知，全世界有越来越多的人参加危险运动。又根据第二段第一句“I would consider bungee jumping to be a good example of such an activity.”可知，蹦极是这种活动(危险运动)的一个例子。故选A。
3.In bungee jumping, you ______.
A.jump as high as you can
B.slide down a rope to the ground
C.attach yourself to a rope and fall towards the ground
D.fall towards the ground without a rope
【精析】C 根据第二段第二、三句“You jump from a high…stops you from hitting the ground.”可知，蹦极是在脚踝处捆绑着弹性绳索，然后从离地200米的高处(可能是大桥或者热气球上)跳下,以150公里的时速坠落，直到绳索在坠落至地面之前阻止人坠地。故选C。
4. People probably take part in dangerous sports nowadays because_______ .
A.they have a lot of free time
B.they can go to hospital if they are injured
C.their lives lack excitement
D.they no longer need to hunt for food
5.The writer of the passage has a ______ attitude towards dangerous sports.