• 欢迎访问江苏专转本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专转本政策与资讯,具体专转本考试信息以江苏省教育考城院http://www.jseea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    微信扫一扫

    考生服务平台全新升级

    新手指南 专业查询
    微信公众号

    微信公众号

    招聘交流群

    考生交流群

    微信小程序

    考生服务平台

    服务时间 9:00-24:00
    江苏专转本 >试题题库 > 历年真题题库 > 江苏专转本英语阅读理解练习

    江苏专转本英语阅读理解练习

    2023-02-24 13:56:54    来源:江苏专转本    点击: 考生交流群+加入

      【导读】距离考试越来越近,同学们近期可以多做练习题来巩固对知识点的掌握与熟练度,下面带来了江苏专转本英语阅读理解练习,仅供参考。

    江苏专转本英语

      The Open University is different from all other universities. Its students must be at least twenty-one years old. They must either work full-time or be at home all day, for instance, mothers of families. They don't have to pass any examinations before being accepted as students. This is why the university is called “open”. The university was started in order to help people who missed having a university education when they were young.

      The first name for the Open University was “The University of the Air”. The idea was to teach “on the air”, in other words, on the radio and television. They have brought the classroom into people's homes. But this, on its own, is not enough for a university education. So the students also have to receive advice at one of the 283 study centers in the country. Thirty-six weeks of the year they have to send written work to a “tutor”, the person who guides their studies. They must also spend three weeks every summer as a full-time student. Tutors and students meet and study together, as in other universities. At the end of the first year, most students pass their exams. And if they do this every year, they can expect to finish their studies in four years.

      问题:

      1.What can be inferred from the passage?

      A.The Open University used to be called the University of the Air.

      B.The University of the Air used to be called the Open University.

      C.In the University of the Air, students should choose to be taught either on the radio or on television.

      D.The teaching quality in the Open University is far from satisfactory.

      【参考答案】A

      [考点]推理判断题

      【精析】A 根据第二段第一句“The first name for the Open University was ‘The University of the Air’.”可知,开放大学一开始的名字是The University of the Air。由此可推知,开放大学曾经被叫作The University of the Air。故选A。

      2.Why is it called “Open University”?

      A.Because it has no regular classroom at all.

      B.Because classes are given in the open.

      C.Because no entrance exam is imposed.

      D.Because it is open to anyone who applies.

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据第一段倒数第二、三句“They don't have to pass any examinations before being accepted as students. This is why the university is called ‘open’.”可知,开放大学的学生在入学前不需要通过任何考试,这就是它被称为开放大学的原因。故选C。

      3.Who can become students of the Open University?

      A.Those who have been laid off.

      B.Those who are aged 21 and above.

      C.Those who can go to evening schools.

      D.Those who have got a part-time job.

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据第一段第二句“Its students must be at least twenty-one years old.”可知,开放大学的学生年龄至少满21岁。故选B。

      4. What's the original intention to establish an Open University?

      A.To make money for the university.

      B.To encourage laid-off adults to go back to university.

      C.To make university education accessible to mothers of families.

      D.To help people who received no university education when they were young.

      【参考答案】D

      [考点]事实细节题

      【精析】D 根据第一段最后一句“The university was started in order to help people who missed having a university education when they were young.”可知,开放大学的建立是为了帮助那些年轻时没上过大学的人。故选D。

      5.It can be said that .

      A.the Open University is better than ordinary university in terms of teaching quality

      B.a person who is under 21 years old can be admitted to an Open University

      C.in the Open University, students just keep correspondence with their tutors and will never meet each other face to face

      D.the Open University is really a blessing for those who missed receiving a university education when they were young

      【参考答案】D

      [考点]推理判断题

      【精析】D 根据文章内容可知,开放大学的建立是为了帮助那些年轻时没上过大学的人。由此可推知,它对年轻时没接受大学教育的人来说是件好事。故选D。

      以上就是“江苏专转本英语阅读理解练习”的全部内容,想知道更多关于江苏专转本的相关资讯,如江苏专转本资讯、专转本专业投档线,报考指南等,敬请关注江苏专转本!

    江苏专转本尾部图片
    江苏专转本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    文章来源于网络,如有侵权,请联系删除

    本文地址:http://www.jseea.com/show-967-12199-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“江苏专转本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码已过期,请重新刷新

    2024年江苏专转本便捷服务

    · 温馨提示:由于专转本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    江苏专转本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    江苏专转本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专转本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。