• 欢迎访问江苏专转本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专转本政策与资讯,具体专转本考试信息以江苏省教育考城院http://www.jseea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    服务时间
    9:00-24:00
    报考解答
    还在为报考流程
    报名条件发愁?
    微信扫码添加
    发送【地区】+【年级】+【专业】

    (传爱咨考专升本老师为你解答)

    学习交流
    扫码加入考生交流群
    真题福利
    扫码回复【福利】领取
    在线做题
    扫码即可开始刷题
    商务合作
    联系我们
    0512-67311639
    客服

    关注公众号免费领真题

    随时获取升本资讯
    随时获取升本资讯
    关闭
    江苏专转本 >试题题库 > 历年真题题库 > 江苏专转本英语阅读理解练习题

    江苏专转本英语阅读理解练习题

    2023-02-24 14:15:14    来源:江苏专转本    点击: 考生交流群+加入

      【导读】距离考试越来越近,同学们近期可以多做练习题来巩固对知识点的掌握与熟练度,下面带来了江苏专转本英语阅读理解练习题,仅供参考。

    江苏专转本英语

      阅读理解:

      Futurist Ian Pearson sees a convergence(会聚区) between clever computers and biotechnology, the coming of implanted chips and enhanced mental ability. Both machines and humans will have access to a global net with instant access to the world's knowledge. But Pearson also fears that it could divide the world into two classes—those with access to this knowledge and those without. Clearly, there is a risk of losing control of things which are capable of thinking. Pearson expects machines to be as smart as humans by 2050. After that, computers will continue to get even smarter.

      The trouble with the digital revolution, says MIT Media Lab director Neil Gershenfeld in his book When Things Start to Think, is that computers may have speeded up many of the processes of modern life, but they still remain relatively difficult to use. “Most computers are nearly blind, deaf and dumb,” says Gershenfeld. The speed of the computer is increasingly much less of a concern than the difficulty:

      1. in telling it what you want it to do, or

      2. in understanding what it has done, or

      3. in using it where you want to go, rather than where it can go.

      What's needed now, he concludes, is digital evolution. The real challenge is how to create systems with many parts that can work together and change, combining the physical world with the digital world.

      If we can manage the development so that they(thinking machines) stay our friends, in just a few years we'll see progress in every area of life that makes the past centuries look like all of us had been asleep.

      “Evolution is a result of interaction,” says Gershenfeld. “And information technology is greatly changing how we interact. Therefore, it's not crazy to think about the influence of this on evolution.”

      问题:

      1.What is the main idea of this passage?

      A.Computers will become smarter and smarter.

      B.The image of things will be different in the future.

      C.The speed of computers is much less of a concern.

      D.Computers will divide the world into two classes.

      【参考答案】A

      [考点]主旨大意题

      【精析】A 通读全文可知,文章主要介绍了计算机的未来发展趋势,即它将变得越来越智能。故选A。

      2.According to Pearson, are the two classes into which the world will be divided.

      A.those who study computers in their spare time and those who don't

      B.those who have computers to sell and those who don't

      C.those who can use computers to learn knowledge and those who can't

      D.those who are smarter than computers and those who aren't

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据第一段第三句“But Pearson also fears that it could divide the world into two classes—those with access to this knowledge and those without.”可知,世界将来可能会被划分为两类:一类是有机会使用电脑获得知识的人,另一类是不能使用电脑获得知识的人。故选C。

      3.According to Neil Gershenfeld, is needed now.

      A.the greater speed of computer development and the process of life

      B.the digital evolution that combines the physical world and the digital one

      C.the teaching computer to communicate and be friends with man

      D.the teaching computer to speak, listen and see

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据倒数第三段可知,Neil Gershenfeld认为,现在需要的是将物质世界与数字世界结合起来的数字进化。故选B。

      4. What does the underlined sentence “in just a few years we'll see progress in every area of life that makes the past centuries look like all of us had been asleep” suggest?

      A.We have been sleeping for thousands of years according to computers.

      B.The digital evolution has progressed very slowly during the last few years.

      C.Comparatively speaking, progress of the past centuries was really very slow.

      D.We can work for a few years to make progress in the digital evolution possible.

      【参考答案】C

      [考点]推理判断题

      【精析】C 根据倒数第二段可知,如果我们能够应对发展,使思维机器继续做我们的朋友,那么在短短几年内,我们将看到生活各个领域的进步,这使过去几个世纪看起来就像我们所有人都睡着了一样。根据倒数第二段中的asleep并结合常识可推知,画线部分的言下之意是,相比于未来的进步,人类在过去的几个世纪发展太慢。故选C。

      5. What leads to evolution according to the passage?

      A.Information.

      B.Revolution.

      C.Computers.

      D.Interaction.

      【参考答案】D

      [考点]事实细节题

      【精析】D 根据最后一段第一句“‘Evolution is a result of interaction,’ says Gershenfeld.”可知,进化是相互作用的结果。故选D。

      以上就是“江苏专转本英语阅读理解练习题”的全部内容,想知道更多关于江苏专转本的相关资讯,如江苏专转本资讯、专转本专业投档线,报考指南等,敬请关注江苏专转本!

    江苏专转本尾部图片
    江苏专转本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    文章来源于网络,如有侵权,请联系删除

    本文地址:http://www.jseea.com/show-967-12202-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“江苏专转本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码已过期,请重新刷新

    2024年江苏专转本便捷服务

    · 温馨提示:由于专转本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。
    专升本考生服务

    添加我们企业微信

    回复关键词,了解更多专升本咨询

    可为您第一时间推送专升本相关资讯