• 欢迎访问江苏专转本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专转本政策与资讯,具体专转本考试信息以江苏省教育考城院http://www.jseea.cn/ 为准。
  • 登录 | 注册
    关注公众号

    服务时间08:00-24:00

    微信公众号

    微信公众号

    招聘交流群

    考生交流群

    微信小程序

    商务/合作洽谈

    微信扫一扫
    江苏专转本 >试题题库 > 英语 > 江苏省专转本英语每日练习题

    江苏省专转本英语每日练习题

    2021-12-30 09:33:47    来源:江苏专转本    点击: 考生交流群+加入

      【导读】随着社会发展迅速,越来越多人了解到学历的重要性,提升学历也变得重要,下面带来了江苏省专转本英语每日练习题,一起做题吧。

    江苏省专转本英语

      江苏省专转本英语每日练习题

      Who are these people rushing by you in the street? More than 215 million people now call America “home”, but most of them can trace their families back to other parts of the world. If you look at the names on shop windows, you will see that Americans come from many different lands. The idea that these people, who once were strangers to the United States, have lost the customs and cultures of their original countries and have become “Americans” is really not true. In fact, what exists in America is more often a kind of “side-by-side” living, in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits. They join the general American society only in certain areas of their lives—such as in schools, business, and sports—but they keep many of their own native customs and manners socially and at home. This “side-by-side” living has both advantages and disadvantages. Sometimes it may cause disagreements to develop between groups whose ways of life are very different from one another. However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands. There is great freedom of choice among ideas and dress, food, and social customs in America. Everyone can find some part of his or her familiar world in the United States, in churches, music, food, national groups, or newspapers.

      问题:

      1.More than 215 million people call America “home” because _______.

      A.they buy their houses there

      B.they settle there now

      C.they get married there

      D.they were born there

      【参考答案】B

      [考点]推理判断题

      【精析】B 根据第二句“…but most of them can trace their families back to other parts of the world.”可推知,这些人已经在美国定居,他们中多数人的家族可以追溯到世界其他地方。故选B。

      2.“Side-by-side” living style means ______.

      A.making friends with native people

      B.the groups of people who live nearby

      C.keeping their own customs while sharing American ones in certain areas

      D.that they get closer to American society

      【参考答案】C

      [考点]词语理解题

      【精析】C 根据第五、六句“In fact…They join the general American society only in certain areas of their lives—such as in schools, business, and sports—but they keep many of their own native customs and manners socially and at home.”可知,他们只是在生活的某些方面(如学校、商业、运动等)加入了一般的美国社会,但在社交方面和家里他们还保留着自己的风俗习惯。由此可推知,这种生活方式是:既保留自己的风俗习惯,又在某些方面遵循美国的风俗习惯。故选C。

      3. According to the passage, people in the USA ______.

      A.share American customs and culture

      B.live in a kind of “side-by-side” society

      C.keep their own customs and habits firmly

      D.have no choice but to accept American customs

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据第四、五句“The idea that these people, who once were strangers to the United States, have lost the customs and cultures of their original countries…‘side-by-side’ living, in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits.”可知,来自其他国家的移民没有完全坚持自己的风俗习惯,也没有完全抛弃,而是推崇“side-by-side”这种生活方式,即“保留许多自己的风俗,并在某些方面遵循美国的风俗习惯”。故选B。

      4. Which of the following statements is true?

      A.They always stick to their own customs and habits.

      B.“Side-by-side” living style is not suitable.

      C.They face the society they are not familiar with negatively.

      D.The advantages coming from the variety of cultures make life in America colourful.

      【参考答案】D

      [考点]推理判断题

      【精析】D 根据最后三句“However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands. There is great freedom of choice…”可知,来自不同文化的移民给美国带来了很多优势,人们在思想、服装、食物、社会风俗等方面有了更多的自由选择权。由此可推知,来自不同文化的移民使美国生活变得更加丰富多彩。根据上题解析可知,选项A、B不正确;文章并未提及C项。故选D。

      5.Which of the following is the best title for the passage?

      A.Advantages and Disadvantages

      B.Different Customs and Habits

      C.Home for the People

      D.“Side-by-side” Living Style in America

      【参考答案】D

      [考点]主旨大意题

      【精析】D 通读全文可知,文章主要介绍了美国人的一种“side-by-side”的生活方式,即来自不同文化的移民既保留了许多自己的风俗习惯,但在某些方面也遵循美国的风俗习惯;最后又指出这些移民使美国生活变得更加丰富多彩。因此D项最适合作文章标题。故选D。

      以上就是“江苏省专转本英语每日练习题”的全部内容,同学们想知道继续了解更多关于江苏专转本的相关资讯,如政策公告、专转本常见问题、专转本复习备考等内容,敬请关注江苏专转本!

    江苏专转本尾部图片
    江苏专转本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.jseea.com/

    本文地址:http://www.jseea.com/show-632-9676-1.html

    2022年江苏专转本便捷服务

    · 温馨提示:由于专转本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    江苏专转本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    江苏专转本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专转本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。