Who are these people rushing by you in the street? More than 215 million people now call America “home”, but most of them can trace their families back to other parts of the world. If you look at the names on shop windows, you will see that Americans come from many different lands. The idea that these people, who once were strangers to the United States, have lost the customs and cultures of their original countries and have become “Americans” is really not true. In fact, what exists in America is more often a kind of “side-by-side” living, in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits. They join the general American society only in certain areas of their lives—such as in schools, business, and sports—but they keep many of their own native customs and manners socially and at home. This “side-by-side” living has both advantages and disadvantages. Sometimes it may cause disagreements to develop between groups whose ways of life are very different from one another. However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands. There is great freedom of choice among ideas and dress, food, and social customs in America. Everyone can find some part of his or her familiar world in the United States, in churches, music, food, national groups, or newspapers.
1.More than 215 million people call America “home” because _______.
A.they buy their houses there
B.they settle there now
C.they get married there
D.they were born there
【精析】B 根据第二句“…but most of them can trace their families back to other parts of the world.”可推知，这些人已经在美国定居，他们中多数人的家族可以追溯到世界其他地方。故选B。
2.“Side-by-side” living style means ______.
A.making friends with native people
B.the groups of people who live nearby
C.keeping their own customs while sharing American ones in certain areas
D.that they get closer to American society
【精析】C 根据第五、六句“In fact…They join the general American society only in certain areas of their lives—such as in schools, business, and sports—but they keep many of their own native customs and manners socially and at home.”可知，他们只是在生活的某些方面(如学校、商业、运动等)加入了一般的美国社会，但在社交方面和家里他们还保留着自己的风俗习惯。由此可推知，这种生活方式是：既保留自己的风俗习惯，又在某些方面遵循美国的风俗习惯。故选C。
3. According to the passage, people in the USA ______.
A.share American customs and culture
B.live in a kind of “side-by-side” society
C.keep their own customs and habits firmly
D.have no choice but to accept American customs
【精析】B 根据第四、五句“The idea that these people, who once were strangers to the United States, have lost the customs and cultures of their original countries…‘side-by-side’ living， in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits.”可知，来自其他国家的移民没有完全坚持自己的风俗习惯，也没有完全抛弃，而是推崇“side-by-side”这种生活方式，即“保留许多自己的风俗，并在某些方面遵循美国的风俗习惯”。故选B。
4. Which of the following statements is true?
A.They always stick to their own customs and habits.
B.“Side-by-side” living style is not suitable.
C.They face the society they are not familiar with negatively.
D.The advantages coming from the variety of cultures make life in America colourful.
【精析】D 根据最后三句“However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands. There is great freedom of choice…”可知，来自不同文化的移民给美国带来了很多优势，人们在思想、服装、食物、社会风俗等方面有了更多的自由选择权。由此可推知，来自不同文化的移民使美国生活变得更加丰富多彩。根据上题解析可知，选项A、B不正确;文章并未提及C项。故选D。
5.Which of the following is the best title for the passage?
A.Advantages and Disadvantages
B.Different Customs and Habits
C.Home for the People
D.“Side-by-side” Living Style in America